Des del grup motor s’ha escollit les instal·lacions del Turó de la Seu Vella com a espai per acollir aquesta primera edició de la Ponent FEST.

L’objectiu de realitzar la Fira en un espai tant emblemàtic com és la Seu Vella, és aprofitar l’oportunitat de donar un conèixer un àmbit, quasi desconegut com és l’ESS (Economia Social i Solidària), envoltats d’un dels patrimonis més representatius del territori, a banda de potenciar la promoció d’aquest element de notable valor patrimonial a través de la celebració de la Fira a les seves instal·lacions.

La nau principal d’expositors, la Sala Gran de la Canonja, és un gran espai contigu a la recepció i nova entrada a la Seu Vella que antigament va acollir els òrgans de gestió i de servei del Capítol de la Catedral. La sala gran de la Canonja se’ns presenta, paral·lela al claustre, amb el testimoni de totes les seves vides.

La nau inferior de la Canonja és un àmbit únic, tot just redescobert, senzill però magnífic. Anomenada Casa de la Volta es una harmònica construcció dels segles XIII i XIV que sustentava les sales nobles de la Canonja. La gran porta de la façana s’obre a l’accés d’un gran pati. És en aquest espai on es duran a terme la celebració de taules rodones, xerrades i conferències.

Al costat de la Sala Gran de la Canonja, trobarem l’Aula Taller, l’espai dedicat a que les diferents iniciatives que participen de la Fira puguin realitzar demostracions dels seus productes i serveis al públic. Aquest espai també dona pas a la zona de restauració, ubicada a l’exterior de la Seu Vella.