Ponent FEST

La Ponent FEST, Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent, és la primera fira per donar a conèixer les iniciatives i organitzacions de l’Economia Social i Solidària de Ponent.

La Fira

L’Economia social i Solidària (ESS) formula una proposta de transformació social a través de la democratització de l’economia, l’autogestió del treball, la priorització de les persones per sobre del capital i les relacions basades en la cooperació i la sostenibilitat de la vida. Acull totes les pràctiques econòmiques orientades a les necessitats humanes, gestionades de forma participativa i democràtica, i social i ecològicament responsables.

Aquestes pràctiques estan presents en tot el cicle econòmic: producció, distribució, comercialització, consum, estalvi i inversió, i conformen el mercat social.

La Ponent FEST, Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent, és un espai de trobada per mostrar a la societat tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la nostra vida quotidiana a través de l‘Economia Social i Solidària (ESS): habitatge, alimentació, oci, educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, formació i educació i tecnologia, entre altres.

Orígens

La Fira sorgeix a partir de les Taules Territorials per l’Economia Social i Cooperativa de Ponent celebrades durant l’any 2018, que apleguen administracions i empreses que col·laboren i donen suport a Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida. En aquestes Taules Territorials es creen alguns grups de treball: enxarxament, educació i prescriptors. Del grup d’enxarxament sorgeix la idea de crear la primera Fira d’Economia Social i Solidària a Ponent, ja que fins aleshores no n’existeix cap, per tal de visibilitzar tots els projectes i iniciatives. A partir d’aquí en surt un grup motor que s’encarrega de la seva organització junt amb les assemblees i comissions.

L’any 2019 es va celebrar la primera edició al Turó de la Seu Vella de Lleida amb una mostra d’entitats i apostant pel públic familiar i un ambient festiu, sempre combinat amb el contingut crític i de transformació social.

Scroll Up